Erni's hjemmebag

Weekendkage

 

300 g smør

300 g sukker

4 æg

325 g mel

2 tsk bagepulver

2 dl mælk

1 dl appelsinsaft

75 g kokosmel

reven skal fa en appelsinsaft

hasselnøddeflager og sukker til drys

 

Rør smør og sukker godt. Tilsæt æggene et ad gangen. Rør godt. Bland mel med bagepulver og vend det forsigtig i skiftevis med mælk og appelsinsaft. Tilsæt kokosmel og reven appelsinskal. Kom dejen i en bradepande (ca 25 x 35 cm) bland nøddeflager med sukker og drys det over kagen. Bages ved 175 grader ca 45 min.

CHOKOLADEKAGE – så juleenglene synger

 

6 spsk kakao

250 g mel

300 g sukker

1 tsk natron

1 tsk bagepulver

1/2 lille tsk salt

2 æg

250 g smeltet smør

2,5  dl vand eller mælk

 

GLASUR

 

2 spsk kakao

250 g flormelis

2 tsk kanel

2 spsk blødt smør

1/2 dl kogende mælk

 

Alle ingredienser til dejen blandes i en skål og røres sammen til dejen er cremet i konsistensen. Dejen fordeles i en (smurt) lille bradepande eller springform, bages ca 35 min ved 170 grader.

 

GLASUR:

Når kagen er afkøles laves glasuren. Alle ingredienser undtagen mælk røres godt sammen, til sidst blandes kogende mælk i. Glasuren smøres ud på kagen

 

KAFFEKAGE

 

200 g smør

200 g sukker

3 store æg

200 g mel

1 tsk bagepulver 1 spsk vanilliesukker

2 spsk pulverkaffe opløst i vand

 

GLASUR

200 g flormelis 1 tsk pulverkaffe opløst i vand

1 tsk vanilliesukker lidt kogende vand

 

Rør smørret blødt og pisk sukkeret i. Tilsæt æggene et ad gangen – rør godt mellem hvert æg. Bland mel, bagepulver og vanilliesukker og rør det i dejen. Tilsæt kaffen og rør godt. Dejen hældes i en smurt springform. Bages ca. 45 min. ved 180 grader.

 

Glasur: bland flormelis og vanilliesukker, tilsæt kaffen og lidt kogend vand til en tyk og cremet konsistens. Smør glasuren ud på kagen med en kniv

Snickerskage

 

200 g smør

320 g sukker

3 æg

240 g mel

1 1/2 tsk bagepulver

250 g peanuts

1 dl fløde

1 dl sirup

1 spsk cacao

2 tsk vaniljesukker

50 g sukker

250 g mørk chokolade

 

Rør smør og sukker godt og tilsæt æggene et ad gangen. Bland mel og bagepulver og rør det i dejen

Fordel dejen i en bradepande (ca 20 x 30 cm) og drys peanuts over kagen. Bag kagen ved 190 grader ca 40 min.

Hæld fløde, sirup, cacao, vaniljesukker og sukker i en gryde og giv det et opkog. Hæld den varme karamelblanding over den varme kage og lad den afkøle. Smelt chokoladen over vandbad og fordel det over den afkølede kage.

CHOKOLADEROULADE m mokkacreme

 

4 æg

125 g sukker

100 g mel

1 tsk bagepulver

25 g kakao

 

Mokkacreme:

2 past. Æggeblommer

2 tsk pulverkaffe

2 sps kogende vand

250 g blødt smør

250 g flormelis

 

Pisk æg luftige og stive med sukker. Sigt mel og bagepulver sammen og fordel det i æggemassen. Fordel dejen i et jævnt lag på et stykke bagepapir i en bradepande og bag rouladebunden ved 220 grader 8-10 min. Vend bunden ud på sukkerdrysset papir og læg et fugtigt viskestykke over den varme kagebund (oven på bagepapiret)

 

Creme:

Pulverkaffen røres ud i det kogende vand og pisk det i æggeblomemrne. Pisk blødt smør og flormelis i lidt ad gangen. Træk bagepapiret af kagebunden, fordel cremen og rul rouladen sammen. Pak kagen ind i stanniol og lad den hvile koldt.

 

Kagen smager også godt hvis man ruller den om en almindelig smørcreme

Madbrød.

50 g gær

1 spsk. Salt

½ spsk. Sukker

1 spsk. Olivenolie

400 g hvedemel

100 g durummel

5 dl lunkent vand

 

Udrør gæren i vandet.  Tilsæt de øvrige ingredienser og rør godt. Hæld dejen i en bradepande ca. 20 x 30 cm. Dejen er meget flydende. Hæver 1 time. Drysses med salt og revet ost. Bages ved 200 grader i ca. ½ time.

 

Dejen kan efter smag tilsættes hakkede soltørrede tomater, fint revet/hakket løg, hvidløg, ost, revne gulerødder, hakket timian, basilikum løvstikke, rosmarin.

Kiksekage.

 

 150 g smør

 200 g mørk chokolade (gerne 50-70%) i små stykker

 2 sammenpiskede past. hele æg

 75 g flormelis

 Ca 175 g kiks

 

Smelt smørret og kom den hakkede chokolade rør til det er smeltet. Hæld blandingen i en skål og lad det køle lidt af. Rør æg og flormelis i. Bræk kiksene i små stykker og rør dem i chokolademassen. Hæld det hele i en lille sandkageform foret med bagepapir. Sæt formen i køleskab indtil kagen er stivnet.

 

Rabarberkage med kardemommemarengs.

400 g rabarber

150 g blødt smør/margarine

175 g sukker

1 tsk vaniljesukker

6 æggeblommer

175 g mel

2 tsk bagepulver

1 dl mælk

 

Marengs

6 æggehvider

250 g sukker

1 tsk stødt kardemomme

 

Rens rabarberne og snit dem i 2 cm lange stykker. Rør smør, sukker og vaniljesukker godt. Rør æggeblommerne i en ad gangen. Bland mel og bagepulver og rør det i dejen skiftevis med mælken. Læg bagepapir i en bradepande ca. 30 x 40 cm. Hæld dejen i og drys rabarberne over.

Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen under kraftig piskning. Vend kardemommen i. Bred marengsen ud over rabarberne. Bag kagen ca. 20-25 min ved 175 grader i den nederste del af ovnen.

Toscakage

200 g smør/sukker

4 æg

250 g sukker

250 g hvedemel

1 tsk vaniljesukker

2 tsk bagepulver

4 spsk fløde/mælk

 

Glasur

150 g smør/margarine

85 g sukker

1 dl lys sirup

3 spsk hvedemel

3 spsk mælk

100 g mandelflager/splitter

100 g hakkede valnødder (eller hasselnødder eller blandede nødder)

 

Smelt smørret og afkøl det. Pisk æg og sukker til en  luftigt æggesnaps. Bland mel, vaniljesukker og bagepulver og vend det forsigtigt i æggesnapsen. Rør fløden/mælken og  det afkølede smør i. Kom dejen i en form (ca. 30 x 35 cm) med bagepapir og bag kagen ca 15 min. ved 175 grader.

Imens smeltes smør/margarine, sukker, sirup mel og mælk sammen. Rør mandelflager og de hakkede nødder i. Fordel glasuren over den halvbagte kage og bag kagen yderligere 15 min.

 

Jordbær trifli.

1 pose frosne jordbær ca. 400g

½ dl. Vand

1 spk. Sukker  (Smages til).

1 stang vanilje eller vanilje pulver.

1 pose makroner ( stænk evt. med cognac ).

¼  Piskefløde

1 pose kagecreme

      -------------------------------------

Evt. jævnes med lidt maizenamel.

 

Det hele kommes i en gryde og små koger til det hænger lidt sammen.

Kan evt. jævnes.

Det hældes i et serveringsfad og køler godt af, bagefter lægges

makronerne oven på (de kan vædes med noget sprut).

Et stykke tid inden servering, laves kagecremen, (den må ikke stå for længe, så den bliver for stiv).

Fløden piskes og blandes med kagecremen og lægges oven på makronerne.

Evt. Pynt.

Mathilde Kakaokage.

 

Mathilde Kakaokage

 

250 g. blød margarine

500 g sukker

4 æg

450  g mel

50 g kakao

4 tsk bagepulver

4 tsk vanilliesukker

1,5 dl yoghurt naturel

2,5 dl kakaomælk

Mørk og hvid chokolade til pynt

 

Pisk smør og sukker sammen. Pisk æggene i et ad gangen og pisk til blandingen er et og luftig. Bland  mel, kakao, bagepulver og vanilliesukker sammen. Si det i smør/æggeblandingen skiftevis med  yoghurt og kakaomælk. Hældes i en bradepande (ca. 6x22x30 cm). Bages ca 45-60 min (mærk med en tændstik) ved 175 grader. Smelt chokoladen i hver sin skål i vandbad og ”tegn” et mønster med hhv. hvid og mørk chokolade

Kage med revne æbler

 

 

Kage med revne æbler

 

4 æg

500 g sukker

300 g margarine

6-7 revne æbler

350 g mel

3 tsk natron

1 spsk vanilliesukker

Kanel/sukker til drys

 

Pisk æg og sukker. Tilsæt smeltet margarine. Bland de tørre dele sammen og bland det i æggeblandingen. Tilsæt revne æbler. Hældes i 2 springforme eller i en bardepande. Drysse med kanel og sukker. Bages v. 175 grader ca. 35 min.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Esther Christensen | Svar 18.12.2013 19.23

Ang. Kiksekagen. Kiks og chokolade lægger sig vel ikke af sig selv lagvis, Hvordan? Esther

Ani | Svar 23.03.2013 11.06

Erni"s hjemmebag ! ja man det noget fantastisk! selv om jeg er ikke til kager, så glæder jeg mig hver gang til Erni"s bagerværk. huurraa for Erni. kærlig

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

01.05 | 11:15

Fine biklleder. Hyggeligt at gense. Tak til Britt.
God sommer - hvis den ikke allerede har været her.

Birthe Ketterle

...
03.04 | 09:54

hej med jer alle tusinde tak for en fantastisk uge på højskolen jeg syntes at vi blev så flot behandlet af alle og mange tak til bestyrelsen stort arbejde
knus

...
14.12 | 15:34

Tak for en dejlig aften i godt selskab. Glædelig jul ! 🌲🎅

...
07.04 | 08:09

Tak for en dejlig aften . Glæder mig til september . God sommer

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE